skip to Main Content

Bröllop Lysekil Bohuslän västkusten
Vi levererar ofta catering till bröllop och hjälper er att planera mat & dryck för er stora dag. Vi har arbetat i många av traktens lokaler – och båtar – och kan ge er goda råd. Vi kan även sköta serveringen om så önskas.

Bröllopsdagen kan vara den största och viktigaste dagen i livet. En dag med mycket glädje, intryck och känslor. En dag man vill minnas och få njuta länge av. Dessutom är det mycket som pockar på uppmärksamheten; kläder, hår, fotografering och transport. Skäm bort er själva och era kära – ta in en cateringfirma att sköta mat, dryck och servering. Då blir dagen mer som er dröm.

Märtas mat & Catering har varit verksamt sedan 1994 och under den tiden har vi arbetat med en hel del bröllop. Vi har ett planeringsmöte med brudparet i god tid före bröllopet och får en personlig känsla för just ert bröllop. Varje bröllop är unikt. På mötet utbyter vi idéer, diskuterar rätter, smaker och upplägg för mat & dryck. Vi ger er praktiska tips om traktens olika lokaler och båtar – vi har arbetat i de flesta (se lokal-lista längre ner). Valet av festlokal är viktigt för att få en vacker inramning till er fest.

Vi vill ge er en så perfekt dag som möjligt och alla era önskemål beaktas. Vår personal är med så länge som ni vill. Ibland endast avlämning till er kökspersonal, ibland önskas hjälp under middagen. Andra gånger känns det bra att vi serverar tårta, kaffe och avec, dukar bort och diskar undan. Vi stannar så länge ni behöver hjälp.

 

Lokaler vi levererat till i och utanför Lysekil.
Societetssalongen Oscars, Lysekil
Folkdansgillets lokal i Ålevik, Lysekil
LSSG, Seglingsklubbens lokal, Lysekil
LFF, Fotbollföreningens lokal, Lysekil
Folkets Hus, Lysekil
Folkets Hus, Lyse
Lyse Församlingshem
Lysestrand, kursgård, Alsbäck
Folkets Hus, Härnäset
Folkets Hus, Brastad
Fiskebäckskils Bygdegård
Fiskebäckskils Församlingshem
Folkets Hus, Grundsund
Teaterladan, Bokenäs
Folkets Hus, Bohus Malmön
Kungsvikens Båthus, Orust

Efter vigseln samlas ni för att skåla och mingla med gästerna. Det kan vara ombord på en skärgårdsbåt, i Märtas syrenberså eller vid er lokal/festtält. För minglet kan vi ordna lite trevliga korgar med tilltugg. Minglet pågår tills det är dags för middagen.

– Det som skall inmundigas under middagen har vi redan kommit överens om på vårt gemensamma möte. Maten beställs utifrån en meny, efter önskemål eller kuvertkostnad. Buffé är populärt, men även trerätters förekommer regelbundet. Finns det önskemål om annan kost för barn, allergiker eller vegetarianer möter det inga hinder.

I samband med alla tal som hålls under middagen är det många som vill visa bildspel och filmer. Vi är vana att samarbeta med toastmaster/toastmadame för att middagen skall flyta på, och att maten ska komma ut precis perfekt.

Efter middagen är det äntligen dags för brudparet att skära upp bröllopstårtan. Det är ett stort ögonblick. Ni kan välja bröllopstårta från valfritt bageri eller beställa den av oss.

Sedan sätter säkert bandet/DJ igång att spela och festen fortsätter. Så småningom är det dags för nattamat. Önskar Ni hjälp med detta ordnar vi det gärna. Vi förbereder exempelvis pytt i panna med tillbehör, eller varför inte hemlagad Janssons frestelse med hårt bröd och ost? Allt står klart för er i värmeboxar tills det är dags.

Trötta men lyckliga och fyllda av dagens intryck slumrar ni in på småtimmarna för att vakna upp nästa morgon som man och hustru.

Så kan ett bröllop se ut med Märtas mat & catering som leverantör. Se detta som ett exempel då vi är väldigt måna om att lyssna in era egna önskemål och idéer.

– – – –

PS: Tänk på att ibland kan det vara skönt att få sjunka in i allt som har hänt i lugn och ro. Varför inte boka den tjusiga sviten / badpaviljongen för nästa dag istället för till bröllopsnatten? Då kan ni första dagen i ert äktenskap njuta av den dagtid och hela natten, så ni verkligen får nytta av rum, spa, middag på tu man hand, eller lite skaldjur med mera. Flera brudpar väljer att göra så och ta ett vanligt hotellrum för timmarna efter bröllopsfesten. Kanske vill ni äta brunch med bröllopsgästerna innan ni checkar in i sviten? Kanske inte …

Märtas buffé-exempel

 • Saltimbocca på fläskytterfilé (örtfylld och lindad med parmaskinka).
 • Rosmarin- & vitlöksgrillade kycklingspett.
 • Grillad laxfilé i citrusmarinad.
 • Potatisgratäng med purjolök.
 • Pastasallad med fetaost, oliver och pesto.
 • Coleslaw-sallad.
 • Tomat- & löksallad.
 • Marinerade färska champinjoner.
 • Märtas hembakta fröbaguetter.
 • Dragon- & dijonsenapssås.
 • Grönsallad.

Buffépris: Be om offert, minst 25 personer. Rätterna är våra mest populära. Vill ni komponera en egen meny har vi ytterligare 90 rätter att välja bland.

Märtas middagsexempel

 • Förrätt:
  ” Klassiker” Gratinerade kräftor med chipotlemajonnäs och surdegsbröd.
 • Varmrätter:
  – Fisk: Varm Ceasar á la Lysekil, grön-/rotsaker på ceasarsås toppad med halstrad torskrygg, parmesanflakes och baconcrisp.
  – Kött: Halstrat vildandbröst med västerbottengratinerad mandelpotatis, portvinsås med körsbär samt liten anklever-paté.
 • Dessert:
  Chokladpaté på blåbärscurd med Märtas mandelbiskvier & brynt socker.

Pris: Be oss gärna om offert.

Serveringspersonal kan ordnas , vi skickar gärna menyer och priser på detta. 

Märtas mat & catering har rutinerad personal och vi arbetar ofta på plats hos kund. Inte minst om sällskapet ska flytta sig mellan olika platser under firandets gång. Vi har dukat upp på båtturer och i lador. Vi är värdens extra händer under festens gång och kan hjälpa till med olika sidouppdrag.  Service hemma hos, ombord på båtar, i festtält, lokaler och trädgårdar – allt går lika bra. Vi är vana att sköta logistik och att ligga steget före.

Planerar ni för ett mindre sällskap är hyrlokalerna ofta för stora och innebär en kostnad plus merarbete. Då är Märtas lokal ett trevligt alternativ för bröllopsmiddagen då lokalen är gratis, personal och städning ingår. Ni betalar endast för mat och dryck.

Vi hyr också ut porslin. Du hittar mer information på sidan Porslinsuthyrning.  
Så här säger våra kunder efter att ha beställt hos oss. 

 

 

 

Back To Top