Festmat

  • Festmat
  • Festmat

Vi levererar cateringmat till fester och vi erbjuder både festbuffé och mat upplagd på fat. Om ni önskar kan vi också  lägga upp maten på plats och servera på tallrik.

Vi lagar även festmat efter önskemål eller kalasbudget. Be oss gärna om ett menyförslag för sällskap på 15-200 personer.

Festbuffé

Här ser ni Märtas bufféförslag, ett urval av de mest populära rätterna. De passar till bröllop, studentmottagning, kalas, dop, catering eller att avnjutas på mysiga Märtas.

Önskar ni i stället komponera er egen buffé har vi en buffémeny med ytterligare 80 rätter att välja bland.

Märtas bufféförslag

  • Saltimbocca på fläskytterfilé (örtfylld och lindad med parmaskinka).
  • Rosmarin- & vitlöksgrillade kycklingspett.
  • Grillad laxfilé i citrusmarinad.
  • Potatisgratäng med purjolök.
  • Pastasallad med fetaost, oliver och pesto.
  • Coleslaw-sallad.
  • Tomat- & löksallad.
  • Marinerade färska champinjoner.
  • Märtas hembakta fröbaguetter.
  • Dragon- & dijonsenapssås.
  • Grönsallad.

Denna buffé ligger på 235 kr per person, minst 15 personer.

Märtas middagsförslag

Ett litet smakprov på hur en trerätters middag på Märtas kan se ut.

Märtas middagsförslag

  • Förrätt:
    ” Klassiker” Gratinerade kräftor med chipotlemajonnäs och surdegsbröd.
  • Varmrätter:
    – Fisk: Varm Ceasar á la Lysekil, grön-/rotsaker på ceasarsås toppad med halstrad torskrygg, parmesanflakes och baconcrisp.
    – Kött: Halstrat vildandbröst med västerbottengratinerad mandelpotatis, portvinsås med körsbär samt liten anklever-paté.
  • Dessert:
    Chokladpaté på blåbärscurd med Märtas mandelbiskvier & brynt socker.

Pris: Enrätters 295 kr. Tvårätters 380 kr. Trerätters 440 kr.

Menyförslag Klassiker

Klassikerna, när man vill ha det där som man inte ätit på ett tag, men som är så beprövat och gott.
Passar många jubilarer med barn och barnbarn samt kära vänner, samt alla andra som gärna vill återkoppla i tid och smak.

Middagsmeny med ”Klassiker”, ett beprövat alternativ.

Förrätt: Skaldjurscocktail med Rhode Island-sås samt jättekrutong.

Varmrätt:

  • Skaldjursfyllda rödtungsrullader i vitvinssås med hummersmak samt dillduchesse.
    eller
  • Långkokt flankstek med hasselbackspotatis, mustig gräddsås, baconlindade gröna bönor och svartvinbärsmarmelad.

Dessert: Hovdessert á la Märtas, maräng, chokladsås, grädde & frukt.

Pris: Enrätters 295 kr. Tvårätters 380 kr. Trerätters 440 kr.